18.04.2017

Blogikirjoitukset ovat asiakkaan tiedonhakumatkalla isossa roolissa etenkin matkan alkuvaiheessa: silloin kun hän havahtuu yrityksen olemassaoloon, tutustuu yrityksen näkemyksiin tarkemmin ja pyrkii vakuuttumaan sen osaamisesta ja osaajista. Blogikirjoitus on oiva väline myös yrityksen markkinoinnista vastaavien näkökulmasta, sillä niitä on helppoa ja kohtuullisen edullista tuottaa.

Hyvän blogitekstin apukysymykset

Ennen kuin lähdet kirjoittamaan ensimmäistäkään kirjainta, aseta sisällöllesi tavoite ja mieti vastaukset seuraaviin kysymyksiin. Näin kirjoittaminen sujuu helpommin ja onnistut luomaan sisältöä, joka on asiakkaalle arvokasta ja tuottaa myös sinun näkökulmastasi katsottuna tulosta.

 1. Kenelle kirjoitat? Mieti kohderyhmä: miten tekstisi puhuttelee heitä?
 2. Minkä ongelman ratkaiset blogipostauksella? Piirrä tekstillä alkuun  haastekenttä ja ongelma, jonka haluat ratkaista. Herätä rajatussa kohderyhmässä tuska!
 3. Tarkenna: Miksi tämä aihealue on tärkeä? Mitä tapahtuu, jos muutosta ei tapahdu? Miksi tämä aihe on erikoislaatuinen ja siihen pitäisi panostaa nyt?
 4. Ratkaisu: Kuinka saavuttaa ratkaisu ja tuloksia?  Osoita, miten ratkaisu syntyy kuvin, videoin, infografiikan avulla. Listat ovat tehokkaita.
 5. Esimerkit: Kerro, miten ratkaisut käytännössä voivat toimia tai toimivat jo. Kerro esimerkkejä ja osoita tutkimustiedolla, asiakkaiden lausumilla, asiantuntijoiden kommenteilla, että pointtisi on oikea.
 6. Aktivoi: Mitä lukijan nyt pitäisi tehdä? Aktivoi kysymyksellä, ottamaan yhteyttä tai esimerkiksi lataamaan opas aiheesta. Miten voisit saada liidin? Miten saisit aikaan keskustelua?

Blogikirjoituksen rakennuspalikat

Selvitettyäsi itsellesi blogikirjoituksen tarkoitus, suunnittele sisällön rakenne. Huomioi ainakin seuraavat asiat:

 • Suunnittele otsikot hyvin. Otsikko herättää kiinnostuksen, mutta kertoo jo myös sisällön pihvin.
 • Käytä lyhyitä kappaleita, jotta kirjoitusta on mukavaa lukea myös mobiilista.
 • Sisällytä tekstin joukkoon havainnollistavia infograafeja ja kuvia.
 • Nosta tekstin joukkoon sitaatteja korostamaan tärkeimpiä havaintoja.
 • Listat tai vertailevat ”ennen jälkeen” sarakkeet toimivat aina.
 • Muista ohjata eteenpäin – mitä lukija voisi tehdä seuraavaksi? Älä jätä häntä umpikujaan!

Rakenteen lisäksi kannattaa myös miettiä blogikirjoituksen äänensävy. Onko se leikkisä, provosoiva vai kuivakan asiantunteva? Valitettavan usein sisältö ei puhuttele ketään – anna siis äänesi kuulua rohkeasti.

Tallenna tästä itsellesi koukuttavan blogin tarkistuslista! Pdf-tiedosto avautuu suoraan klikkaamalla kuvaa.

Haluatko oppia lisää koukuttavasta sisällöntuotannosta?

Tässä kirjoitussarjassa annamme eväitä hyvien sisältöjen kirjoittamiseen. Sarjan osat julkaistaan vuoden 2017 aikana seuraavassa järjestyksessä:

 1. Blogi (tämä kirjoitus :))
 2. Opas
 3. Referenssitarina
 4. Video
 5. Infograafi

Mikäli haluat tiedon kun uusi kirjoitus julkaistaan, ota meidät seurantaan somessa: Facebook, LinkedInTwitter.

Valmenna yrityksesi vaikuttavaan sisällöntuotantoon

Järjestämme valmennuksia vaikuttavan verkkosisällön kirjoittamiseen. Tarpeidenne mukaan 0,5 – 1 päivää kestävässä intensiivisessä valmennuksessamme käännetään ajatukset yrityksen omista tuotteista ja palveluista kohti asiakasta ja hänen tarpeitaan. Valmennuksen jälkeen sinä ja kollegasi osaatte opastaa asiakkaitanne sisällöillä kohti haluttua toimenpidettä, sekä ymmärrätte vaikuttavan verkkosisällön rakenteen. Jokaisen valmennuksen käyneen sisällöntuotanto helpottuu, kun sisällön kirjoittamiselle on selkeä malli. Lue lisää tai pyydä tarjous suoraan alla olevan lomakkeen avulla.

”Sain konkreettiset nuotit blogitekstien tuottamiseen. Differon kehittämä LLTA-malli laskee merkittävästi valkoisen paperin kammoa ja madaltaa aloittamisen kynnystä.”
Esko Simpanen, toimitusjohtaja CadWorks Oy