Kiertotalouden edelläkävijäyritys Honkajoki Oy on tehnyt kanssamme yhteistyötä vuodesta 2013. Työstämme parhaillaan kansanvälisen kaupan lisäystä lemmikkieläinruokamarkkinoilla.

Yhteistyömme lähtökohta

Honkajoki Oy:lle luotiin sisältöstrategia vuoden 2013 keväällä jolloin yrityksen puheen kulma ja Honkajoen tuottama hyöty asiakkailleen muotoiltiin vastamaan yrityksen unikkia palvelukonseptia ja osaamista. Ennen eläinperäisen sivutuotteen kuljetuksista kommunikoineen yrityksen sisällöt muutettiin kertomaan yrityksen innovatiivisesta akroekologisesta toimintamallista asiakaslähtöisesti: Pohjois-Satakunnassa sijaitseva kierrätyslaitos kierrättää eläinperäisen raaka-aineen uudelleen käytettäväksi rehuraaka-aineeksi, lannoitteeksi tai biodieselin raaka-aineeksi. Se palauttaa luontoon eläinperäiset raaka-aineet täysin energiaomavaraisen prosessin avulla.

Herätys kansainväliseen kysyntään

– Meille itsellemmekin oli ehkä sisäisesti epäselvää, mikä se ydinosaamisemme on. Kun Differon kanssa olimme saaneet uuden puheen kärjen verkkoon, pian aloimme saamaan kysyntää ulkomailta. Kyselyissä haluttiin tutustua Honkajoen toimintaan ja esittelimme toimintaamme eduskunnallekin. Emme mitenkään rajusti edes viestineet vaan tieto oli kiinnostavasti nyt kerrottu verkkopalvelussamme ja se oli meille itsellemmekin selkeä, Honkajoki Oy:n toimitusjohtaja Kari Valkosalo muistelee.

Kiihtyvä kansainvälinen kauppa

– Honkajoen kohdalla oli selkeät edellytykset koko yrityksen tekemisen ja profiilin nostamiseen. Se ei ole mikään tavallinen teollisuuslaitos, vaan edustaa huikeinta tulevaisuuden visiota siitä, miten raaka-aineet muutetaan tarkoin vartioidussa prosessissa uudelleen hyödynnettäväksi raaka-aineeksi. Nyt heille avautuu entistä kansainvälisemmät kentät, Katri Tanni Differosta kertoo.

Tällä hetkellä Honkajoen tuottamilla puhtailla orgaanisilla rehuraaka-aineilla on kovaa kysyntää muun muassa Euroopan lemmikkieläinruokabisneksessä .